Asumiskonsultointi Oy:n tarina
"Liikaa" palkittu mäyräkoira Bard ja "asunnonvaihtokoukkuun" jäänyt aviomies Juhani saivat Elizabeten ideoimaan uutta toimintamallia kolme vuotta toimineelle yritykselle.
Kaikki alkoi yli sadasta pokaalista, mitalista ja ruusukkeesta, jotka usean maan muotovalio Bard -mäyräkoira oli voittanut. Näitä palkintoja oli useassa pahvilaatikossa, joita ei tullut purettua yhteisissä asunnoissa, joista ensimmäinen oli keskustassa vuonna 2018. Tätä muuttoa seurasi vielä neljä muuttoa Pispalaan, Tesomaan sekä Raholaan. Kun Juhani alkoi taas puhua muutosta pois kahdelle liian suuresta asunnosta (166 m2), johon olimme päätyneet ostettuamme yrityksemme käsiin huonossa markkinatilanteessa jääneen asunnon, alkoi Elizabete:
pienentämään muuttokuormaa noista avaamattomista Bardin palkintolaatikoista - tästä projektista syntyi idea alkaa tarjota järjestelypalveluita.
lopulta ajatus viidennestä muutosta viidessä vuodessa sai Elizabeten kyseenalaistamaan Juhanin tarvetta muuttaa joka vuosi - tästä syntyi idea asumiskonsultointiin.
“Bardin palkinnot” - eli miten Elizabetesta tuli ammattijärjestäjä
“Bardin palkinnot” -projektiin Elizabete keksi kaksi vaihtoehtoista ratkaisua:
Digitalisointi
Karsiminen
Digitalisointi tarkoitti tässä yhteydessä kaikkien palkintojen valokuvausta ja luokittelua pokaaleiksi, mitaleiksi ja ruusukkeiksi sekä todistuksiksi. Nämä kuvat ovat nykyään nähtävillä julkisella Pinterest -taululla.
KUVA: Pinterest taulu
Karsimisen Elizabete toteutti kekseliäällä tavalla - hän ei tyytynyt vain hävittämään vähemmän tärkeitä palkintoja, vaan hän purki pokaaleista irti niiden jalustat ja liitti jalustat yhteen uudenlaiseksi muistomerkiksi.
KUVA: Pokaali muistomerkki
“Muuttohalukas aviomies” - eli miten Elizabetesta tuli lopulta asumiskonsultti
Juhanin tarve muuttaa joka vuosi viitenä vuotena peräkkäin oli ongelma, mutta terapian sijasta Elizabete haki ratkaisua konsultoinnista. Oli ilmeistä, että 166 neliötä kahdelle henkilölle oli liikaa ja koska yhden huoneen vuokraus oli epäonnistunut kokeilu, tuli “ylimääräiset” tilat ja neliöt saada hyötykäyttöön.
Elizabete keksi teeman alkaa muuttaa tiloja kotikuntosaliksi Juhanin epäonnistuneista yrityksistä käydä autolla “liian kaukana” sijaitsevilla kuntosaleilla. Näitä tiloja hän ideoi kolme: tallisali, kuntohuone ja venyttelytila. Tallisali sijoittui 18 neliön autotalliin, jossa sijaitsi hyllymetreittäin erilaisia rakennustarvikkeita - nämä tavarat enimmäkseen myytiin, koska paikalleen asettuminen poisti niiden tarpeen. Kuntohuoneen luomiseksi purettiin kodinhoitohuoneen kaapistot ja työtasot. Venyttelytila puolestaan yhdistettiin Juhanin työhuoneeseen, jossa karsittiin mm. sohvapöytä tilan luomiseksi.
KUVA: Asunnon pohjaratkaisu